Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Ochrana osobných údajov

Dátum: Rubrika: Právo pre ekonómov

Ochrana súkromia a s ňou aj osobných údajov predstavuje súčasť základných ľudských práv a slobôd. Ochranu údajov pred zneužitím legislatívne upravuje zákon č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov. Od 1. 5. 2005 nadobudla účinnosť jeho ostatná novela – zákon č. 90/2005 Z. z., ktorá priniesla do tejto problematickej oblasti významné zmeny.

Ochrana súkromia a s ňou aj osobných údajov predstavuje súčasť základných ľudských práv a slobôd. Ochranu údajov pred zneužitím legislatívne upravuje zákon č. 428/2002 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o ochrane osobných údajov“). Od 1. 5. 2005 nadobudla účinnosť jeho ostatná novela – zákon č. 90/2005 Z. z., ktorá priniesla do tejto problematickej oblasti významné zmeny.
 
Zákon o ochrane osobných údajov sa vzťahuje na orgány štátnej správy, orgány územnej samosprávy, iné orgány verejnej moci, ale aj na právnické a fyzické osoby, ktoré spracúvajú osobné údaje, určujú účel a prostriedky spracúvania, alebo poskytujú osobné údaje na spracúvanie. Novela
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály