Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Novela Zákonníka práce s účinnosťou od 1. marca 2010

Rubrika: Právo pre ekonómov

Od 1. marca 2010 nadobudol účinnosť zákon č. 574/2009 Z. z., ktorým sa novelizoval Zákonník práce. Dôvodom prijatia tejto novely bola najmä snaha zákonodarcu dosiahnuť zladenie našej právnej úpravy Zákonníka práce s aktuálnou európskou legislatívou upravujúcou problematiku pracovných pomerov na určitú dobu, pracovných pomerov s kratším pracovným časom a pracovných pomerov agentúrnych zamestnancov.

 

Od 1. marca 2010 nadobudol účinnosť zákon č. 574/2009 Z. z., ktorým sa opäť novelizoval Zákonník práce (ďalej len „ZP“). Dôvodom prijatia tejto rozsahom síce malej, ale pre podnikateľskú aplikačnú prax neprehliadnuteľnej novely, bola v európskom kontexte najmä snaha zákonodarcu dosiahnuť zladenie našej právnej úpravy ZP s aktuálnou európskou legislatívou upravujúcou problematiku pracovných pomerov na určitú dobu, pracovných pomerov s kratším pracovným časom a pracovných pomerov agentúrnych zamestnancov. Bezprostredných impulzov na zmenu ZP bolo viac. Jednak vyslovené výhrady Európskej komisie k spôsobu akým sme do ZP doteraz transponovali jej príslušné Smernice o práci na kratší pracovný čas a o práci na dobu určitú, ktoré sa konkrétne dotýkali právnej úpravy § 49 ods. 6, 7 ZP, svojim obsahom diskriminujúcim zamestnancov v pracovných pomeroch s pracovným časom kratším ako 15 hodín a  právnej úpravy § 48 ods. 6 ZP, ktorá ustanovovala neprijateľné množstvo výnimiek, na základe ktorých sa umožňovalo zamestnávateľovi, aby bezdôvodne uzatváral pracovný pomer na dobu určitú s tým istým zamestnancom prakticky donekonečna.

Vo vzťahu k agentúrnej práci obsiahnutej v § 5858a ZP bola novela opodstatnená aktuálnou európskou legislatívou o agentúrnej práci, ktorej nový právny rámec bolo treba premietnuť do nášho ZP, aby aj táto flexibilná forma zamestnávania bola pre zamestnancov primerane ochranná, transparentná a nediskriminačná.

Na dosiahnutie súladu vo všetkých uvedených oblastiach, bolo nevyhnutné do ZP dôsledne transponovať tieto smernice Európskej únie:

  1. smernice Rady 97/81/ES o rámcovej dohode o práci na kratší pracovný čas, ktorú uzavreli UNICE, CEEP a ETUC,
  2. smernice Rady 1999/70/ES o rámcovej dohode o práci na dobu určitú, ktorú uzavreli ETUC, UNICE a CEEP,
  3. smernice Európskeho parlamentu a Rady 2008/104/ES z 19. novembra 2008 o dočasnej agentúrnej práci.

Zmeny uskutočnené v ZP sa viažu na vymedzenie pojmu porovnateľný zamestnanec, na problematiku pracovných pomerov na určitú dobu, pracovných pomerov na kratší pracovný čas a na novú úpravu podmienok agentúrneho zamestnávania. Tieto zmeny sa premietajú do nasledovných ustanovení: § 40 ods. 9 ZP, § 48 ods. 2, 4, 6, 7 ZP, § 49 ods. 6, 7 ZP, § 58 ods. 5, 6, 7, 8, 10 ZP, § 58b ZP. V tejto súvislosti bolo treba v ZP urobiť aj niekoľko malých legislatívno-technických zásahov v § 5 ods. 6, a § 49 ods. 5.

 

Porovnateľný zamestnanec

Nové znenie § 40 ods. 9 ZP

Porovnateľný zamestnanec na účely tohto zákona je zamestnanec, ktorý má dohodnutý pracovný pomer na neurčitý čas a na ustanovený týždenný pracovný čas u toho istého zamestnávateľa alebo u zamestnávateľa podľa § 58, ktorý vykonáva alebo by vykonával rovnaký druh práce alebo obdobný druh práce s prihliadnutím na kvalifikáciu a odbornú prax.

Zdôvodnenie zmeny tohto ustanovenia

Platnej definícii pojmu porovnateľný zamestnanec, tak ako bola zakotvená v doterajšom znení § 40 ods. 9 ZP, chýbalo zladenie so znením príslušnej smernice, tak aby pri aplikácii právnych inštitútov, ako sú napríklad kratší pracovný čas, pracovný pomer dohodnutý na dobu určitú alebo v prípade agentúrneho zamestnanca, bolo možné vykonávať porovnanie k zamestnancovi, ktorý má dohodnutý pracovný pomer na neurčitý čas a na ustanovený týždenný pracovný čas. Tento nedostatok sťažoval dodržiavanie zásady nediskriminácie, a tak sa v novom znení ods. 9 príslušného ustanovenia potrebné upresnenie doplnilo.

 

Pracovný pomer na určitú dobu

Nové znenie § 48 ZP

Pracovný pomer je dohodnutý na neurčitý čas, ak n

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály