Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Nákup zamestnaneckých akcií a zdaňovanie zamestnaneckých opcií

Rubrika: Daň z príjmov

Zamestnávatelia poskytujú zamestnancom zamestnanecké opcie na nákup zamestnaneckých akcií. Cieľom príspevku je priblížiť zamestnávateľom na daňové účely ustanovený pojem zamestnanecká akcia, zamestnanecká opcia, hodnota tejto opcie a časový moment jej zdanenia.

Zamestnávatelia poskytujú zamestnancom zamestnanecké opcie na nákup zamestnaneckých akcií. Cieľom príspevku je priblížiť zamestnávateľom na daňové účely ustanovený pojem zamestnanecká akcia, zamestnanecká opcia, hodnota tejto opcie a časový moment jej zdanenia.

 
Akcia je podľa § 155 Obchodného zákonníka majetkovým cenným papierom, s ktorým sú spojené práva akcionára ako spoločníka podieľať sa na riadení spoločnosti, zisku a likvidačnom zostatku. Vydávanie iných druhov akcií, ako ustanovuje Obchodný zákonník, sa zakazuje. Zákon č. 500/2001 Z. z., ktorým sa novelizoval Obchodný zákonník, zrušil s účinnosťou od 1. 1. 2002 možnosť vydávať zamestnanecké akcie ako osobitný druh akcií. Právna úprava akciovej spoločnosti naďalej však pripúšťa určité zvýhodnenie zamestnancov pri nadobúdaní akcií spoločností, resp. zvýhodnenie alebo zjednodušený postup pri vydávaní akcií zamestnancom spoločnosti.
 
Zákon č. 534/2005 Z. z., ktorým sa menil a dopĺňal zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „novela ZDP“), s účinnosťou od 15. 12. 2005 ustanovil na daňové účely v § 5 ods. 3 písm. b) cit. zákona pojem zamestnanecká akcia. Zamestnaneckou akciou na účely zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len „ZDP“) je akcia nadobudnutá zamestnancom od zamestnávateľa alebo od akciovej spoločnosti ekonomicky prepojenej s obchodnou spoločnosťou zamestnávateľa.
 
Pred účinnosťou novely ZDP (t. j. pred 15. 12. 2005) nebol ustanovený pojem zamestnanecká opcia, spôsob výpočtu jej hodnoty a časový moment zdanenia. Za zdaniteľný príjem zamestnanca bolo považované nadobudnutie zamestnaneckej akcie za nižšiu ako menovitú hodnotu, v deň nákupu tejto zamestnaneckej akcie. Zamestnávateľ postupoval podľa § 2 písm. c) ZDP a § 5 ods. 1 a 2 ZDP. Za zdaniteľný príjem zamestnanca sa považovalo zvýhodnenie plynúce zamestnancovi v súvislosti s výkonom závislej činnosti v čase poskytnutia zamestnaneckej akcie, v reálny deň nákupu zamestnaneckej akcie. Na základe uvedeného:
  • nadobudnutie zamestnaneckej opcie pred 15. 12. 2005 sa nepovažovalo za zdaniteľný príjem zamestnanca, a
  • nadobudnutie zamestnaneckej akcie za nižšiu ako menovitú hodnotu v deň nákupu zamestnaneckej akcie, rozdiel (zvýhodnenie) sa považovalo za zdaniteľný príjem zamestnanca.
 

Nadobudnutie zamestnaneckej akcie

Príjmy zo závislej činnosti sú taxatívne vymenované v § 5 ods. 1 ZDP. Za zdaniteľný príjem zo závislej činnosti sa považuje u zamestnanca aj príjem získaný nadobudnutím zamestnaneckých akcií podľa osobitného predpisu (Obchodný zákonník) za nižšiu ako menovitú hodnotu, s výnimkou príjmov z nich plynúcich a príjmov plynúcich z ich spätného odpredaja (vrátenia) za vyššiu ako nadobúdaciu hodnotu, ktoré sa považujú za príjmy z kapitálového majetku.
 
Ak zamestnanec nadobudne (kúpi) zamestnaneckú
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály