Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Náhradný spôsob zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím

Rubrika: Poistné, odvody a mzdy

Občania so zdravotným postihnutím majú z dôvodu poklesu ich schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť sťaženú možnosť uplatniť sa na trhu práce. Štát podporuje ich zamestnávanie tak, že ustanovuje základné povinnosti zamestnávateľa pri zamestnávaní zamestnanca so zdravotným postihnutím v § 158 a 159 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonníka práce v z. n. p. s tým, že podrobnejšie tieto povinnosti upravujú osobitné predpisy, najmä zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „ZSZ“).

 

Občania so zdravotným postihnutím majú z dôvodu poklesu ich schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť sťaženú možnosť uplatniť sa na trhu práce. Štát podporuje ich zamestnávanie tak, že ustanovuje základné povinnosti zamestnávateľa pri zamestnávaní zamestnanca so zdravotným postihnutím v § 158159 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonníka práce v z. n. p. (ďalej len „ZP“) s tým, že podrobnejšie tieto povinnosti upravujú osobitné predpisy, najmä zákon č. 5/2004 Z. z. o službách zamestnanosti a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „ZSZ“).

Podľa ZSZ je zamestnávateľ povinný plniť povinnosti pri zamestnávaní občanov so zdravotným postihnutím. Ak ich nezamestnáva, tak je zamestnávateľ povinný:

  • podiel zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím zabezpečiť náhradným spôsobom v prípade, ak sa táto povinnosť na neho podľa § 63 ZSZ vzťahuje a
  • preukázať príslušnému Úradu práce sociálnych vecí a rodiny (ďalej len „ÚPSVR“ plnenie povinného podielu zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím prostredníctvom ročného výkazu.

Povinnosti zamestnávateľa

Zamestnávateľ je povinný plniť povinný podiel zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím, ak zamestnáva 20 a viac zamestnancov. V prípade, že zamestnávateľ nezamestnáva občanov so zdravotným postihnutím, môže zadať zákazku podľa § 64 ZSZ, odoberať výrobky alebo služby podľa § 64a ZSZ alebo je povinný zaplatiť odvod za neplnenie povinného podielu zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím podľa § 65 ZSZ.

Podľa § 40 ods. 8 ZP zamestnanec so zdravotným postihnutím na pracovnoprávne účely je:

zamestnanec uznaný za invalidného podľa zákona č. 461/2003 o sociálnom poistení v z. n. p. (ďalej len „ZSP“), ktorý svojmu zamestnávateľovi predloží rozhodnutie o invalidnom dôchodku.

Na základe prechodného ustanovenia v § 254 ods.2 ZP platí, že kde sa v ZP používajú slová „zamestnanec so zmenenou pracovnou schopnosťou“, tak vo všetkých tvaroch sa v celom texte ZP nahrádzajú slovami „zamestnanec so zdravotným postihnutím“ v príslušnom tvare.

Zamestnávateľ je podľa § 63 ods.1 ZSZ povinný:

  1. zabezpečovať pre občanov so zdravotným postihnutím, ktorých zamestnáva, vhodné podmienky na výkon práce,
  2. vykonávať zaškoľovanie a prípravu na prácu občanov so zdravotným postihnutím a venovať osobitnú starostlivosť zvyšovaniu kvalifikácie počas ich zamestnávania,
  3. viesť evidenciu občanov so zdravotným postihnutím,
  4. zamestnávať občanov so zdravotným postihnutím v počte, ktorý predstavuje 3,2 % z celkového počtu jeho zamestnancov ak zamestnáva najmenej 20 zamestnancov a ak ÚPSVR vedie v evidencii uchádzačov o zamestnanie občanov so zdravotným postihnutím.

Ak zamestnávateľ nezamestnával povinný podiel počtu občanov so zdravotným postihnutím počas roka 2009, má podľa § 65 ZSZ povinnosť najneskôr do 31. 3. 2010 splniť tieto povinnosti náhradným spôsobom. ZSZ ustanovuje viacero možností, a to:

  • zadaním zákazky vhodnej na zamestnávanie občanov so zdravotným postihnutím podľa § 64 ZSZ,
  • odoberaním výrobkov alebo služieb na účely plnenia povinného podielu zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím,
  • odvodom finančných prostriedkov podľa § 65 ods.1 ZSZ,
  • vzájomnou kombináciou plnenia povinností podľa § 63 ZSZ až § 65 ZSZ.

Ak si zamestnávateľ nesplní túto povinnosť, tak podľa § 65 ods.4 ZSZ rozhodne ÚPSVR o povinnosti zaplatiť odvod za neplnenie povinného podielu zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím. Podľa § 68a ZSZ sú Ústredie a ÚPSVR oprávnené uložiť pokutu zamestnávateľovi za porušenie povinností ustanovených v ZSZ do výšky 33193,91 eura, pričom pri uložení pokuty prihliadajú na závažnosť zistených nedostatkov a na závažnosť ich následkov. Pokutu možno uložiť v lehote jedného roka, najneskôr však do 3 rokov odo dňa, keď došlo k porušeniu.

Zamestnávateľ preukáže plnenie povinného podielu zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím na celkovom počte svojich zamestnancov za rok 2009 miestne príslušnému ÚPSVR do 31. 3. 2010 na tlačive predpísanom Ústredím práce sociálnych vecí a rodiny, ktorým je Ročný výkaz o plnení povinného podielu zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím za rok 2009 (ďalej len „ročný výkaz“).

Poznámka:
Príslušné ÚPSVR žiadajú zamestnávateľov o zaslanie ročného výkazu, resp. informácie o počte zamestnancov za rok 2009 aj v prípade, ak zamestnávateľ nie je povinný zamestnávať občanov so zdravotným postihnutím, teda ak priemerný evidenčný počet zamestnancov vo fyzických osobách za kalendárny rok u zamestnávateľa bol nižší ako 20 zamestnancov.

Občan so zdravotným postihnutím

Občan so zdravotným postihnutím je podľa § 9 ZSZ občan uznaný za invalidného občana podľa § 71 ZSP.

Podľa § 71 ods. 1 ZSP je poistenec invalidný vtedy, ak pre dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav má pokles schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť o viac ako 40 % v porovnaní so zdravou fyzickou osobou.

Celkový priemerný evidenčný počet zamestnancov

Pri určení 3,2 % z celkového počtu zamestnancov zamestnávateľ vychádza z priemerného evidenčného počtu zamestnancov vo fyzických osobách za kalendárny rok, ktorého výpočet upravuje metodika štvrťročného výkazu „Práca 2-04“ ŠÚ SR.

Príklad č. 1:
Zamestnávateľ zamestnáva 17 zamestnancov na základe pracovnej zmluvy a 5 zamestnancov na základe dohody o vykonaní práce.

Do celkového priemerného evidenčného počtu sa započítavajú zamestnanci tak, ako ich počet zamestnávateľ vykazuje na účely štatistického vykazovania určeného ŠÚ SR na účely výkazu Práca 2-04. V tomto prípade zamestnávateľ nie je podľa § 63 ods. 1 ZSZ povinný zamestnávať občanov so zdravotným postihnutím v počte, ktorý predstavuje 3,2 % z celkového počtu jeho zamestnancov. Síce zamestnáva najmenej 20 zamestnancov, ale do celkového počtu sa na účely ZSZ nezapočítavajú zamestnanci, ktorí u zamestnávateľa pracujú na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru (dohody o vykonaní práce, dohody o pracovnej činnosti a dohody o brigádnickej práci študentov) podľa § 223228a ZP.

***

Do evidenčného počtu zamestnancov nepatria:

  1. Osoby na materskej (rodičovskej) dovolenke (§ 166 ods.1 ZP až - § 169 ZP).
  2. Osoby na rodičovskej dovolenke, (do 3 rokov veku dieťaťa, § 166 ods. 2 ZP). Ak pracuje osoba na rodičovskej dovolenke v organizácii, v ktorej je v pracovnom pomere, za podmienok, ktoré nebránia poskytovaniu rodičovského príspevku, potom organizácia zahŕňa túto osobu do evidenčného počtu zamestnancov a naopak ju pre štatistické účely nezapočítava medzi osoby na rodičovskej dovolenke.
  3. Zamestnanci uvoľnení, resp. dočasne pridelení na výkon práce v inej organizácii v prípade, že im organizácia stáleho zamestnávateľa za vykonanú prácu, buď neposkytuje mzdu, alebo náhradu mzdy, alebo sú tieto plnenia refundované.
  4. Zamestnanci vyslaní do škôl, kurzov, zaradení do vedeckej výchovy, zamestnanci vo vyšetrovacej väzbe a pod., ktorým zamestnávateľ neposkytuje mzdu.
  5. Zamestnanci, ktorí svojvoľne opustili prácu v organizácii bez súhlasu organizácie a bez riadneho skončenia pracovného (služobného, členského) pomeru v prípade, že ich neprítomnosť presiahla 4 týždne. Zames
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály