Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Koncepcia reformy daňovej a colnej správy a jej vplyv na rekodifikáciu zákonov

Rubrika: Správa daní

Koncepcia predstavuje komplexné zmeny zjednotenia výberu v oblasti daňovej a colnej správy, Sociálnej poisťovne a zdravotných poisťovní, ako aj ďalších dotknutých orgánov verejnej správy. Ide o prvú prestavbu zjednotenia daní cla a poistných odvodov – reformu daňového a colného systému, ako aj poistných odvodov, ktoré u nás začali fungovať od roku 1993, a ktoré si po takmer dvadsiatich rokoch fungovania vyžadujú prestavbu z hľadiska organizačného a technického. V čom sa očakáva prínos reformy sa okrem iného čitateľ dozvie z príspevku autorov.

 

Úvod k pripravovanej reforme

Reformu na základe pracovného materiálu „Koncepcia daňovej a colnej správy s výhľadom zjednotenia výberu daní, cla a poistných fondov“ (ďalej len „Koncepcia“), ktorá je realizovaná prostredníctvom programu UNITAS (z latinského slova „jednota“), a predložilo ju Ministerstvo financií SR, schválila vláda SR v máji 2008. Jej schválením bola zahájená realizácia reformy daňovej a colnej správy (ďalej len „Reforma“) s postupným zjednotením procesov výberu daní, ciel a poistných odvodov v Slovenskej republike.

Koncepcia predstavuje komplexné zmeny zjednotenia výberu, a preto sa pristupuje k realizácii zmien v oblasti daňovej a colnej správy, Sociálnej poisťovne a zdravotných poisťovní, ako aj ďalších dotknutých orgánov verejnej správy v niekoľkých etapách rozdelených do niekoľko rokov, a to od roku 2012 až do roku 2014, kedy by mala byť Koncepcia tak ako bola schválená, ukončená.

Ide o prvú prestavbu zjednotenia daní cla a poistných odvodov – reformu daňového a colného systému, ako aj poistných odvodov, ktoré u nás začali fungovať od roku 1993, a ktoré si po takmer dvadsiatich rokoch fungovania vyžadujú prestavbu z hľadiska organizačného a technického u všetkých dotknutých organizácií a za účelom ich vzájomného prepojenia s cieľom zjednotenia daní, ciel a poistných odvodov. Od roku 1993 jednotlivé organizácie, ktorých sa reforma priamo dotýka, prešli aj počas takmer dvadsiatich rokov organizačnými zmenami, ktorých výsledkom bolo aj čiastočné prepojenie týchto organizácií, ale však tieto zmeny nedosiahli takú úroveň, aká je navrhovaná reformou daňovej a colnej správy s výhľadom zjednotenia výberu daní, cla a poistných fondov.

Účelom Koncepcie je realizovať reformu daňovej a colnej správy a poistných odvodov tak, aby bola efektívna (zníženie vlastných nákladov) a účinnejšia z pohľadu výberu štátnych príjmov s cieľom zjednodušenia procesov a odstránenie zbytočnej byrokracie a neúmerného zaťaženia daňových subjektov. Reforma daňovej správy umožní daňovým subjektom podávanie daňových priznaní na ktoromkoľvek daňovom úrade alebo jeho pracovisku bez ohľadu na miestnu príslušnosť správcu dane a rovnako aj iné podania (napr. odvolanie, sťažnosť, námietka, žiadosť o odpustenie sankcie) na ktoromkoľvek daňovom úrade, ďalej podávanie týchto podaní elektronickou formou všetkým správcom dane vrátane obcí a zlepší odhaľovanie a postihovanie subjektov, ktoré sa plateniu daní vyhýbajú. Túto úlohu je možné implementovať aj do ostatných oblastí, a to do oblastí výberu ciel a do oblasti výberu poistných fondov.

Súčasťou Reformy je aj informatizácia spoločnosti s cieľom umožniť občanovi v styku s orgánmi verejnej správy používať elektronickú komunikáciu ako plnohodnotnú alternatívu písomného styku a zabezpečiť prepojenie informačných systémov inštitúcií verejnej správy tak, aby bola dosiahnutá plná elektronizácia výmeny informácií u občanoch a podnikateľských subjektoch, čím sa zároveň odstráni predkladanie dokumentov viacerým inštitúciám verejnej správy. Dobudovaním prepojených informačných systémov pri poskytovaní jednotlivých druhov služieb a vytvorením kvality poskytovaných služieb sa predpokladá zvýšenie úrovne poskytovaných služieb.

Prínos reformy daňovej a colnej správy sa prejaví v podobe úspory nákladov, dosiahne sa komplexnejší prehľad o vývoji verejných financií, zníži sa byrokracia a dôjde k zvýšeniu výkonnosti práce.

Koncepcia počíta aj s určitými rizikami, ktoré je nevyhnuté zohľadniť v rámci prípravy a realizácie zmien, odhadovými dopadmi, zvýšenými finančnými nákladmi na jej prípravu a jej realizáciu v prvých rokoch fungovania a náročnosť na nevyhnuté zmeny.

Pre úspešnú realizáciu reformy daňovej a colnej správy bolo potrebné analyzovať súčasný stav v daňovej a colnej správe, preskúmať možnosti ich zjednotenia a navrhnúť vecné riešenia pre optimalizáciu jednotlivých procesov, systém riadenia a organizovania daňovej správy s možnosťou zlúčenia s colnou správou. Dôležitou skutočnosťou pri realizácii reformy daňovej a colnej správy sú tiež skúsenosti a poznatky zo zahraničných daňových správ, ktoré prešli podobnou reformou, ako je napr. Írsko, Holandsko, Dánsko, Česká republika.

Navrhovaný systém daňovej a colnej správy nie je možné vybudovať bez zabezpečenia jednoznačnej legislatívy, technických podprogramov, primeraných ľudských a finančných zdrojov, či politickej a spoločenskej vôle a podpory.

Pre úspešnosť reformy daňovej a colnej správy už vo fáze prípravy je potrebná, priam nevyhnutná vzájomná súčinnosť zainteresovaných organizácií predovšetkým daňového a colného riaditeľstva, bez ich súčinnosti by realizácia reformy daňovej a colnej správy nebola možná.

Koncepcia sa bude realizovať vo dvoch fázach ako UNITAS I a UNITAS II. V prvej fáze UNITAS I dôjde k reforme daňovej a colnej správy a v druhej fáze UNITAS II dôjde k zjednoteniu výberu daní, cieľ a poistných fondov.

Aj prvá fáza UNITAS I je rozdelená do dvoch častí, aj z dôvodu, že dotknuté organizácie nie sú v súčasnosti pripravené na jednorazovú realizáciu tohto zámeru. Tu je nevyhnuté zdôrazniť, že navrhované zmeny nie je možné technicky zabezpečiť bez vývoja nového informačného systému pre daňovú správu. Preto súčasťou programu UNITAS I je aj zabezpečenie vývoja nového informačného systému na vysokej technickej úrovni, ktorý bude zabezpečovať moderný výkon správy daní. Súčasný daňový informačný systém nezodpovedá požiadavkám a očakávaniam, ktoré vyplývajú z reformy. Nový informačný systém bude pripravený na ďalšie funkčné rozšírenie o agendu výberu poistných odvodov.

V prvej časti UNITASU I dôjde k reforme daňovej správy s účinnosťou od 1. januára 2012 a následne k zlúčeniu daňovej a colnej správy s predpokladanou účinnosťou od 1. januára 2013. Zlúčením daňovej a colnej správy dôjde k vytvoreniu nového systému riadenia a organizovania výberu štátnych príjmov prostredníctvom finančnej správy, do ktorého sa začlení Daňové riaditeľstvo SR a Colné riaditeľstvo SR a vznikne Finančné riaditeľstvo Slovenskej republiky. Zlúčením daňovej a colnej správy dôjde k optimalizácii konkrétnych procesov, t. j. dôjde ku zjednoteniu niektorých procesov na centrálnej úrovni, napr. exekúcií, metodiky právnych predpisov, vnútornej správy a ďalších procesov). Je nevyhnutné zdôrazniť, že reformou daňovej a colnej správy dôjde k novému systému riadenia a organizovania správy tak, aby reforma daňovej a colnej správy priniesla zníženie záťaže pre občanov a podnikateľov a zvýšila účinnosť výberu štátnych príjmov.

V druhej fáze reformy UNITASU II sa tiež navrhuje podľa Koncepcie niekoľko etapových zmien, ktoré budú tvoriť základné piliere zjednotenia výberu daní, ciel a poistných odvodov. Prvou zm

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály