Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Dobrovoľná registrácia na portáli Finančnej správy SR

Dátum: Rubrika: Naša poradňa

Združenie, ktoré nie je platiteľom dane z pridanej hodnoty DPH, sa dobrovoľne registrovalo na portáli Finančnej správy Slovenskej republiky na podávanie dokumentov elektronicky. Ide o združenie, ktoré neprijíma 2 % z daní. Môže posielať na daňový úrad dokumenty a daňové priznania aj poštou, prípadne osobnou návštevou daňového úradu? Ak nie, tak poprosím vysvetliť prečo, prípadne odkaz na ustanovenie zákona, podľa ktorého musí posielať dokumenty len elektronicky.

Od 1. januára 2018 sa zákonom č. 267/2017 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony k § 13 a § 14 zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „daňový poriadok“) rozšírila povinná elektronická komunikácia pre všetky právnické osoby zapísané v obchodnom registri a fyzické osoby, ktoré sú podnikateľmi, registrovanými pre daň z príjmov podľa § 49a zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. ( ďalej len „ZDP“).

Finančná správa podľa § 60f zákona č. 305/2013 Z. z. o elektronickej podobe výkonu pôsobnosti orgánov verejnej moci a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon o e-Governmente) v z. n. p. oprávnená používať portál finančnej správy (ISFS) do 31. 12. 2020.

Obojstranná elektronická komunikácia bola v rámci finančnej správy spustená za oblasť

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály