Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Cestovné náhrady zamestnancov pri zahraničnej pracovnej ceste (2. časť)

Dátum: Rubrika: Cestovné náhrady Zo seriálu: Cestovné náhrady zamestnancov pri zahraničnej pracovnej ceste

Ak zamestnávateľ vyšle zamestnanca na zahraničnú pracovnú cestu má tento nárok okrem iného na cestovné náhrady za preukázané cestovné výdavky, stravné, ubytovanie alebo poistenie liečebných nákladov v zahraničí. Nárokmi v súvislosti s pracovnými cestami sa zaoberá zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v z. n. p. (ďalej len „zákon o cestovných náhradách“).

Náhrada výdavkov za povinné a odporúčané očkovanie

Podľa § 11a zákona o cestovných náhradách patrí zamestnancovi, ktorý je vyslaný na zahraničnú pracovnú cestu do tropických oblastí alebo do inak zdravotne obťažných oblastí, náhrada preukázaných výdavkov za povinné očkovanie a za očkovanie odporúčané svetovou zdravotníckou organizáciou alebo Úradom verejného zdravotníctva.

♦ Príklad č. 12:

Zamestnanec, ktorý bol zamestnávateľom vyslaný na pracovnú cestu do Belgicka, sa pred nástupom na túto pracovnú cestu dal zaočkovať proti chrípke. Úhradu za očkovanie doložil k vyúčtovaniu pracovnej cesty. Zamestnávateľ mu tento výdavok neuznal a nepreplatil.

Postup zamestnávateľa bol správny. Očkovanie proti chrípke nie je pri návšteve Belgicka povinné a nie je ani odporúčané svetovou zdravotníckou organizáciou alebo Úradom verejného zdravotníctva. Z uvedeného dôvodu nemá zamestnanec nárok na úhradu výdavkov za očkovanie.

* * *

♦ Príklad č. 13:

Zamestnanec, ktorý bol zamestnávateľom vyslaný na pracovnú cestu do Brazílie, sa pred odletom dal zaočkovať proti žltej zimnici.

Očkovanie proti žltej zimnici je pre vstup do niektorých oblasti, kde sa bude zamestnanec počas pracovnej cesty pohybovať, povinné. Z uvedeného dôvodu zamestnávateľ uhradí zamestnancovi pri vyúčtovaní pracovnej cesty tento výdavok. Zamestnanec mu doložil doklady za úhradu za nákup očkovacej látky a úhrade za očkovanie.

* * *

Náhrada výdavkov za cesty na návštevu rodiny

Podľa ustanovenia § 12 zákona o cestovných náhradách, ak sa zamestnanec so zamestnávateľom pri vyslaní na zahraničnú pracovnú cestu písomne dohodne na návšteve rodiny zamestnanca v mieste jej pobytu alebo v dohnutom mieste pobytu rodiny na území SR, patrí zamestnancovi náhrada písomne dohodnutých výdavkov, najviac v rozsahu, do výšky a za podmienok ako pri zahraničnej pracovnej ceste. Poskytovanie výdavkov na cestu na návštevu rodiny vždy závisí od písomnej dohody, ktorú by mali uzavrieť zamestnanec a zamestnávateľ ešte pred začatím zahraničnej pracovnej cesty. Zamestnávateľ sa môže so zamestnancom písomne dohodnúť na poskytovaní, napríklad:

  • všetkých náhrad vo výške a v rozsahu ako pri zahraničnej pracovnej ceste alebo
  • len niektorých náhrad, napríklad cestovných výdavkov, časť stravného, vreckového a podobne.

Rodina zamestnanca je jeho manžel (manželka), vlastné deti, osvojené deti, deti zverené zamestnancovi do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov na základe právoplatného rozhodnutia príslušného orgánu, vlastní rodičia, osvojitelia, opatrovníci, pestúni, prípadne ďalšie osoby žijúce v domácnosti so zamestnancom, ak majú pobyt (trvalý pobyt alebo prechodný pobyt) na území SR.

♦ Príklad č. 14:

Zamestnanec, ktorý bol zamestnávateľom vyslaný na zahraničnú pracovnú cestu do Švédska v dĺžke 4 mesiace, sa so zamestnávateľom písomne dohodol na návšteve manželky a detí v mieste jeho trvalého pobytu v Žiline. Obe strany sa dohodli, že počas zahraničnej pracovnej cesty zamestnanec navštívi rodinu trikrát. V písomnej dohode je uvedený aj dopravný prostriedok (lietadlo a vlak), ktorý pri ceste za návštevou rodiny má použiť a ďalšie náhrady, na ktoré bude mať zamestnanec nárok.

Zamestnanec má podľa § 12 zákona o cestovných náhradách nárok na náhradu výdavkov počas návštevy svojej rodiny, lebo si podmienky písomne dohodol so zamestnávateľom pred začatím zahraničnej pracovnej cesty. Zamestnávateľ mu po predložení vyúčtovania preplatí náhrady tak, ako sa písomne dohodli.

* * *

♦ Príklad č. 15:

Zamestnanec je zamestnaný v spoločnosti, ktorá ho na obdobie od 2. 9. do 30. 9. 2015 vyslala na zahraničnú pracovnú cestu do Rakúska. Jeho rodina (manželka a dve deti) sa rozhodla, že počas víkendov strávi s ním voľné dni v neďalekom rakúskom turistickom stredisku. Má zamestnanec nárok na náhradu výdavkov za cestu na návštevu rodiny?

Podľa § 12 zákona o cestovných náhradách má zamestnanec nárok na náhradu cestovných výdavkov za cesty na návštevu rodiny vtedy, ak si ich písomne so zamestnávateľom dohodne a aj vtedy, ak návštevu rodiny vykoná v mieste jej pobytu na území SR alebo v dohodnutom mieste na území SR. Zamestnanec ani jednu z uvedených podmienok nesplnil, preto nemá nárok na náhradu výdavkov. Ak by sa so zamestnávateľom dohodol, že mu výdavky spojené s návštevou rodiny preplatí, príjem za úhradu výdavkov by bol u neho zdaniteľným príjmom a vynaložený výdavok nebude u zamestnávateľa daňovým výdavkom, lebo ide o nenárokové cestovné náhrady.

* * *

Stravné

Stravné pri zahraničnej pracovnej ceste upravuje § 13 zákona o cestovných náhradách. Podľa § 13 ods. 1 cit. zákona patrí zamestnancovi pri zahraničnej pracovnej ceste za každý kalendárny deň zahraničnej pracovnej cesty stravné v eurách alebo v cudzej mene. Výška stravného závisí od dĺžky trvania pracovnej cesty. Čas trvania zahraničnej pracovnej cesty mimo územia SR je rozdelený na časové pásma:

  • do 6 hodín vrátane,
  • od 6 hodín do 12 hodín,
  • nad 12 hodín.

Doba trvania zahraničnej pracovnej cesty sa počíta od okamihu prekročenia hraníc SR do okamihu prekročenia štátnych hraníc SR pri návrate zo zahraničia do SR. V závislosti od trvania zahraničnej pracovnej cesty je výška stravného v eurách a v cudzej mene, podľa § 13 ods. 4 zákona o cestovných náhradách stanovená takto:

  • v prvom časovom pásme (do 6 hodín vrátane) vo výške 25 % zo základnej sadzby stravného,
  • v druhom časovom pásme (6 hodín do 12 hodín) vo výške 50 % zo základnej sadzby stravného,
  • v treťom časovom pásme (nad 12 hodín) vo výške základnej sadzby stravného.

Podľa § 13 ods. 2 zákona o cestovných náhradách výška stravného v eurách a v cudzej mene pre jednotlivé štáty, v ktorých sa uskutočnila zahraničná pracovná cesta, je stanovená opatrením MF SR. V súčasnosti je platné opatrenie MF SR č. 401/2012 Z. z., ktorým sa ustanovujú základné sadzby stravného v eurách a v cudzej mene pri zahraničných pracovných cestách.

♦ Príklad č. 16:

Zamestnávateľ vyslal zamestnanca na zahraničnú pracovnú cestu do Rakúska, ktorá trvala 3 kalendárne dni. Zamestnanec vykonal pracovnú cestu takto:

  • 1. deň: Štátne hranice prekročil o 15. hodine, doba trvania pracovnej cesty v zahraničí bola 9 hodín.
  • 2. deň: Pracovná cesta v zahraničí trvala 24 hodín.
  • 3. deň: Štátne hranice SR prekročil o 17.30 hodine, pracovná cesta v zahraničí trvala 17 a pol hodiny.

Zamestnanec má nárok na stravné v eurách. Pre Rakúsko je základná sadzba 45 €. Nárok na stravné v eurách je:

  • 1. deň pracovnej cesty: Pracovná cesta v zahraničí trvala 9 hodín, nárok na stravné v časovom pásme 6 až 12 hodín, t. j. vo výške 50 % zo základnej sadzby stravného. Stravné je 22,50 € (45 x 50 / 100).
  • 2. deň pracovnej cesty: Pracovná cesta v zahraničí trvala 24 hodín, nárok na stravné má v plnej výške 45 €.
  • 3. deň pracovnej cesty: Pracovná cesta v zahraničí trvala 17 a pol hodiny, nárok na stravné má v časovom pásme nad 12 hodín, t. j. v plnej výške 45 €.

Celkový nárok zamestnanca na stravné počas zahraničnej pracovnej cesty je 112,50 € (22,50 + 45 + 45). Nárok na stravné pre tuzemskú pracovnú cestu podľa § 5 ods. 1 zákona o cestovných náhradách nemá, lebo pracovná cesta v SR v prvý a posledný deň pracovnej

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály