Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Cestovné náhrady poskytované zamestnancom pri tuzemskej pracovnej ceste (1. časť)

Dátum: Rubrika: Cestovné náhrady Zo seriálu: Cestovné náhrady poskytované zamestnancom pri tuzemskej pracovnej ceste

Zamestnanci, ktorí sú zamestnávateľom vyslaní na pracovnú cestu, majú nárok na úhradu výdavkov, ktoré im počas pracovnej cesty vznikli.

Zamestnávateľ je povinný poskytovať zamestnancom náhradu výdavkov, ktoré im vzniknú v súvislosti s výkonom práce na inom mieste, ako je ich pravidelné pracovisko. Zamestnancovi, ktorý bol vyslaný na pracovnú cestu, patrí náhrada preukázaných cestovných výdavkov, náhrada preukázaných výdavkov za ubytovanie, stravné, náhrada preukázaných potrebných vedľajších výdavkov a náhrada preukázaných cestovných výdavkov za cesty na návštevu rodiny zamestnanca.

Právna úprava cestných náhrad

Oblasť cestovných náhrad je upravená v týchto právnych predpisoch:

  • zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách, v z. n. p. (ďalej len „zákon o cestovných náhradách“),
  • zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov, v z. n. p. (ďalej len „ZDP“),
  • zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce, v z. n. p.(ďalej len „Zákonník práce“),
  • opatrenie MPSVaR SR č. 632/2008 Z. z. o sumách základnej náhrady za používanie cestných motorových vozidiel pri pracovných cestách,
  • opatrenie MPSVaR SR č. 296/2014 Z. z. o sumách stravného pri tuzemských pracovných cestách,
  • opatrenie MF SR č. 401/2012 Z. z., ktorým sa ustanovujú základné sadzby stravného v eurách alebo v cudzej mene pri zahraničných pracovných cestách.

Všeobecná charakteristika cestovných náhrad

Cestovné náhrady poskytuje zamestnávateľ svojim zamestnancom na úhradu skutočne vynaložených výdavkov spojených s výkonom práce na inom mieste, ako je ich pravidelné pracovisko. Nárokmi zamestnancov a iných osôb ohľadom pracovných ciest sa zaoberá zákon o cestovných náhradách, ktorý určuje, kto môže byť posudzovaný ako osoba, ktorá má nárok na náhrady z titulu pracovnej cesty.

Kto má nárok na cestovné náhrady

Cestovné náhrady zamestnávateľ poskytuje podľa § 1 zákona o cestovných náhradách:

  • zamestnancom v pracovnom pomere alebo štátnozamestnaneckom pomere, ak osobitný predpis neustanovuje inak (zákon č. 400/2009 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p.),
  • členom družstiev, ak je podľa stanov podmienkou členstva pracovný vzťah,
  • fyzickým osobám (ďalej len „FO“) činným na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru (ďalej len dohody), ak je to v príslušnej dohode uvedené,
  • ďalším určeným FO, napríklad zahraničným zamestnancom, ktorí vykonávajú pracovné cesty u slovenského zamestnávateľa na základe dohody o výmene zamestnancov, rodinným príslušníkom zamestnanca, ktorý má podľa pracovnej zmluvy výkon práce v zahraničí, členom orgánov právnickej osoby (ďalej len „PO“), ak medzi PO a členom orgánu nie je uzavretý pracovnoprávny vzťah.

Zamestnanec, ktorý si uplatňuje nárok na cestovné náhradným, musí splniť zákonom stanovené podmienky. Vyplatené nárokové cestovné náhrady nie sú u zamestnanca predmetom dane z príjmov zo závislej činnosti do výšky, na ktorú vznikne zamestnancovi nárok.

Kto nemá nárok na cestovné náhrady

Zamestnancovi nepatria cestovné náhrady, podľa § 1 ods. 5 zákona o cestovných náhradách vtedy, ak mu ich preukázateľne poskytne iná PO alebo FO v plnom rozsahu a výške. Ak PO alebo FO poskytne zamestnancovi cestovné náhrady len čiastočne, zamestnávateľ mu poskytne zostávajúcu časť náhrady do rozsahu a výšky ustanovenej v zákone o cestovných náhradách.

Zamestnávateľ nemá povinnosť vyplatiť zamestnancovi nenárokové cestovné náhrady. Ak sa zamestnávateľ rozhodne, že zamestnancovi nenárokové cestovné náhrady vyplatí, ich poskytnutie:

  • je založené na dohode zamestnávateľa a zamestnanca v pracovnej zmluve alebo inej písomnej dohode,
  • je založené na dohode zamestnávateľa a odborovej organizácie, t. j. ich poskytovanie je dohodnuté v kolektívnej zmluve,
  • závisí od rozhodnutia zamestnávateľa, napríklad na základe vnútorného interného predpisu (internej smernice o poskytovaní cestovných náhrad).

Nenárokové cestovné náhrady sú u zamestnanca zdaniteľným príjmom, t. j. sú predmetom dane zo závislej činnosti zamestnanca.

Pracovná cesta zamestnanca

Podmienkou vzniku nároku na cestovné náhrady je preukázateľnosť vzniknutých výdavkov pri pracovnej ceste.

Pracovná cesta

Pracovná cesta zamestnanca je, podľa § 2 ods. 1 zákona o cestovných náhradách, čas od nástupu zamestnanca na cestu na výkon práce do iného miesta, ako je jeho pravidelné pracovisko, vrátane výkonu práce v tomto mieste do skončenia tejto cesty. Pracovná cesta je aj cesta, ktorá trvá od nástupu osoby uvedenej v § 1 ods. 2 na cestu na plnenie činnosti pre ňu vyplývajúcich z osobitného postavenia vrátane výkonu činnosti do skončenia tejto cesty.

Pravidelné pracovisko zamestnanca

Pravidelným pracoviskom zamestnanca je, podľa § 2 ods. 3 zákona o cestovných náhradách, miesto, ktoré má zamestnanec písomne dohodnuté so svojim zamestnávateľom. Ak nemá takéto miesto dohodnuté, je pravidelným pracoviskom miesto výkonu práce dohodnuté v pracovnej zmluve alebo v dohodách. Podľa ustanovenia § 43 ods. 1 písm. b) Zákonníka práce v pracovnej zmluve je zamestnávateľ povinný so zamestnancom dohodnúť podstatné náležitosti, medzi ktoré patrí aj miesto výkonu práce (obec, časť obce alebo inak určené miesto).

U zamestnancov, ktorí často menia pracovisko z dôvodu osobitnej povahy povolania (napríklad zamestnanci, ktorí vykonávajú stavebné práce, montážne práce, cestujúci predajcovia, vodiči motorových vozidiel a podobne), je možné ako pravidelné pracovisko dohodnúť aj miesto pobytu (bydlisko). Miesto pravidelného pracoviska je dôležité a rozhodujúce pre stanovenie výšky cestovných náhrad a preto by malo byť individuálne dohodnuté s každým zamestnancom a malo by byť

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály