Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

20. výročie Slovenskej komory audítorov

Dátum: Rubrika: Podvojné účtovníctvo

V roku 2012 si Slovenská komora audítorov pripomína 20. vý­ročie svojho založenia. Samotná profesia audítora na území Slovenska existuje o niečo dlhšie, ale ustanovenie Slovenskej komory audítorov priamo zákonom, bolo uznaním významu tejto profesie.

Slovenská komora audítorov (SKAU) bola zákonom č. 73/1992 Sb. ustanovená ako nezávislá samosprávna profesijná organizácia, ktorá združuje audítorov.

SKAU, okrem zastupovania, och­rany a presadzovania ­oprávnených záujmov svojich členov najmä dbá na riadny výkon auditu a vysokú profesionálnu úroveň audítorov a asistentov audítora. Túto úlohu plní jednak zabezpečovaním sústavného vzdelávania audítorov a asistentov audítora, ale aj výkonom previerok zabezpečenia kvality auditu.

Som veľmi rád, že dnes môžeme konštatovať, že slovenskí audítori sú svojím vzdelaním, profesionalitou a autoritou na úrovni kolegov v okolitých európskych krajinách. Od roku 2004 sa audit v Slovenskej republike vykonáva v súlade s Medzinárodnými audítorskými štandardami (ISA).

Audítorská

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály