Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Aktuality

Nedovolím, aby sa nefunkčné elektronické schránky za 70 miliónov zamietli pod koberec

Kategória: Spravodajstvo

Predsedníčka Výboru NR SR pre hospodárske záležitosti a predsedníčka strany Sloboda a Solidarita Jana Kiššová sa dnes otvorenými listami obrátila na podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Petra Pellegriniho a vedúceho Úradu vlády Igora Federiča.

Bratislava 5. októbra (TASR) - V listoch ich žiada o podklady a informácie smerujúce k objasneniu situácie s nefunkčnými elektronickými schránkami, ktoré skomplikovali život mnohým občanom, najmä podnikateľom.
      „Ústredný portál verejnej správy slovensko.sk stál 70 miliónov eur. Slováci, ktorých sa od 1.7. tohto roku povinnosť používania elektronických schránok týka, zatiaľ nerobia paniku len preto, že väčšina z nich možno ani netuší, že sa niečo takéto stalo,“ uviedla Kiššová, ktorá v tejto súvislosti zvolala aj hospodársky výbor.
      Podpredseda vlády Pellegrini sa naň však ani len nedostavil a poslanci koalície o probléme odmietli diskutovať.
      „Chcem zistiť, kto je za vzniknutú situáciu zodpovedný a docieliť, aby systém plnohodnotne fungoval. Nebudem sa už pozerať na to, ako sa tu neustále míňa kopa peňazí na rôzne projekty, ktoré nefungujú a všetko sa vždy len zametie pod koberec. Pôjdem do dôsledkov a urobím všetko pre to, aby systém konečne fungoval. Je pre mňa nepochopiteľné, že len takýmto tlakom sa dá dosiahnuť, aby kompetentní konali,“ uzavrela Kiššová.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.