Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Kontrolný výkaz

Dátum: Rubrika: Z praxe

Naša obchodná spoločnosť s. r. o., platiteľ DPH, platila v spoločnosti XY Bratislava spotrebný materiál v hotovosti, na ktorý nám vystavili doklad cez registračnú pokladnicu vo výške 93,94 eur s DPH. Hneď na to sme jednu tovarovú položku vrátili a spoločnosť XY nám vystavila ďalší doklad s názvom vrátenia a uvedený vrátený tovar nám odpočítali. Výsledný doklad znie na sumu –42,99 eur s DPH. Máme teda dva doklady, jeden na sumu 93,94 eur a druhý na sumu –42,99 eur.

Môžeme od uvedeného prvotného dokladu odpočítať vrátený tovar, t. j. 93,94 – 42,99 = 50,95 eur s DPH a tento výsledok účtovať v pokladnici a uviesť tento doklad do časti B.3 kontrolného výkazu? Alebo máme iba vrátený tovar, t. j. doklad v celkovej sume –42,99 eur s DPH, uviesť v časti C.2 kontrolného výkazu?

Spoločnosť XY pri nákupe spotrebného tovaru kupujúcemu vyhotovila doklad z ERP, ktorý sa posudzuje ako zjednodušená faktúra v súlade s ustanovením § 74 ods. 3 písm. a) až c) zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. (ďal

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály