Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Zdaňovanie príspevkov zo sociálneho fondu

Dátum: Rubrika: Daň z príjmov

Zamestnávateľ je povinný zamestnancovi za vykonanú prácu poskytnúť mzdu (odmenu). Okrem takéhoto plnenia, poskytuje aj rôzne iné plnenia, na ktoré zamestnancovi vzniká nárok podľa osobitných predpisov alebo z kolektívnej zmluvy, resp. z pracovnej zmluvy, a to v peňažnej alebo v nepeňažnej forme.

Medzi takéto plnenia možno zaradiť aj príspevky z prostriedkov sociálneho fondu poskytované podľa zákona č. 152/1994 Z. z. o sociálnom fonde a o zmene a doplnení zákona č. 286/1992 Zb. o daniach z príjmov v z. n. p. (ďalej len „zákon o sociálnom fonde“).

Sociálny fond v rozsahu a za podmienok ustanovených zákonom o sociálnom fonde, tvorí ten zamestnávateľ, ktorý je právnickou osobou so sídlom na území SR alebo fyzickou osobou s miestom trvalého pobytu alebo miestom podnikania na území SR a zamestnáva zamestnanca v pracovnom pomere alebo v obdobnom pracovnom vzťahu. Obdobným pracovným vzťahom sa rozumie napr. štátna služba podľa zákona č. 73/1998 Z. z. o štátnej službe príslušníkov Policajného zboru, Slovenskej informačnej služby, Zboru väzenskej a justičnej stráže SR a Železničnej polície v z. n. p., zákona č. 200/1998 Z. z. o štátnej službe colníkov a o zmene a doplnení niektorých ďalších zákonov v z. n. p., zákona č. 385/2000 Z. z. o sudcoch a prísediacich a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p., zákona č. 312/2001 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p., zákona č. 315/2001 Z. z. o Hasičskom a záchrannom zbore v z. n. p., zákona č. 346/2005 Z. z. o štátnej službe profesionálnych vojakov ozbrojených síl SR a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p.

Zákon o sociálnom fonde upravuje tvorbu a následné použitie sociálneho fondu. V rámci realizácie sociálnej politiky zamestnávateľ poskytuje zamestnancom zo sociálneho fondu príspevky na rôzne účely, a to v súlade s použitím sociálneho fondu, ktoré upravuje § 7 zákona o sociálnom fonde. Príspevky možno poskytnúť nielen zamestnancovi, ale aj rodinnému príslušníkovi zamestnanca a poberateľovi starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku, invalidného dôchodku, výsluhového dôchodku alebo invalidného výsluhového dôchodku, ktorého zamestnávateľ zamestnával v pracovnom pomere alebo v obdobnom pracovnom vzťahu ku dňu odchodu do starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku, invalidného dôchodku, výsluhového dôchodku alebo invalidného výsluhového dôchodku. Za rodinného príslušníka sa na účely tohto zákona považuje manžel (manželka) zamestnanca a nezaopatrené deti zamestnanca (§ 3 zákona č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v z. n. p.).

Príspevky zo sociálneho fondu poskytnuté zamestnancovi alebo rodinnému príslušníkovi zamestnanca v peňažnej forme, resp. v nepeňažnej forme sú zaradené medzi príjmy zo závislej činnosti, a to podľa § 5 ods. 1 písm. f) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. (ďalej len „ZDP“), v nadväznosti na § 5 ods. 2, podľa ktorého príjmami zo závislej činnosti sú bez ohľadu na ich právny dôvod pravidelné, nepravidelné alebo jednorazové príjmy, ktoré sa vyplácajú, poukazujú alebo pripisujú k dobru, alebo spočívajú v inej forme plnenia zamestnancovi od zamestnávateľa alebo v súvislosti s výkonom závislej činnosti.

Nie však všetky príspevky zo sociálneho fondu sú automaticky zdaniteľnými príjmami, a to vzhľadom na príjmy, ktoré nie sú predmetom dane (§ 3 alebo § 5 ods. 5 ZDP) alebo príjmy, ktoré sú oslobodené od dane (§ 5 ods. 7 a § 9 ZDP).

V nasledujúcom texte si rozoberieme zdaniteľnosť jednotlivých príspevkov, ktoré môže zamestnávateľ zamestnancom alebo rodinný príslušníkom poskytnúť zo sociálneho fondu podľa § 7 ods. 1 zákona o sociálnom fonde. V súlade s týmto ustanovením zamestnávateľ môže poskytnúť príspevky na:

  • stravovanie zamestnancov nad rozsah ustanovený osobitnými predpismi,
  • dopravu do zamestnania a späť,
  • účasť na kultúrnych a športových podujatiach,
  • rekreácie a služby, ktoré zamestnanec využíva na regeneráciu pracovnej sily,
  • zdravotnú starostlivosť,
  • sociálnu výpomoc a peňažné pôžičky,
  • doplnkové dôchodkové sporenie okrem príspevku na doplnkové dôchodkové sporenie, ktorý je zamestnávateľ povinný platiť podľa osobitného predpisu,
  • ďalšiu realizáciu podnikovej sociálnej politiky v oblasti starostlivosti o zamestnancov.

Príspevok na stravovanie zamestnancov nad rozsah ustanovený osobitnými predpismi

Zamestnávateľ je v súlade s § 152 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. (ďalej len „Zákonník práce“) povinný zamestnancom zabezpečiť stravovanie. Napr. zamestnancovi prispieva na stravovanie v sume najmenej 55 % ceny jedla, najviac však na každé jedlo do sumy 55 % stravného poskytovaného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín podľa osobitného predpisu. Zamestnávateľ poskytuje zamestnancovi stravovanie v nepeňažnej forme, napr. poskytnutím teplého hlavného jedla, stravných lístkov alebo vo forme finančného príspevku. Finančný príspevok v ustanovenej sume je zamestnávateľ povinný zamestnancovi poskytnúť (§ 152 ods. 6 Zákonníka práce) len vtedy, ak povinnosť zamestnávateľa zabezpečiť zamestnancom stravovanie vylučujú podmienky výkonu práce na pracovisku, alebo ak zamestnávateľ nemôže zabezpečiť stravovanie (§ 152 ods. 2 Zákonníka práce), alebo ak zamestnanec na základe lekárskeho potvrdenia od špecializovaného lekára zo zdravotných dôvodov nemôže využiť žiadny zo spôsobov stravovania zamestnancov zabezpečených zamestnávateľom. Finančný príspevok na stravovanie za ustanovených podmienok je povinný poskytnúť aj zamestnancovi pri výkone domáckej práce alebo telepráce.

V súlade s § 5 ods. 7 písm. b) ZDP sú od dane oslobodené príjmy poskytnuté ako hodnota stravy poskytovanej zamestnávateľom zamestnancovi na spotrebu na pracovisku alebo v rámci stravovania zabezpečovaného prostredníctvom iných subjektov a finančný príspevok na stravovanie poskytovaný podľa osobitného predpisu (§ 152 Zákonníka práce), ak zamestnanec na základe lekárskeho potvrdenia od špecializovaného lekára zo zdravotných dôvodov nemôže využiť žiadny zo spôsobov stravovania zamestnancov zabezpečených zamestnávateľom. Z uvedeného vyplýva, že príspevky na stravovanie zamestnancov nad rozsah ustanovený osobitnými predpismi zo sociálneho fondu môžu byť oslobodené od dane len vtedy, ak sú splnené podmienky podľa § 5 ods. 7 písm. b) ZDP.

♦ Príklad č. 1:

Zamestnávateľ, okrem nepeňažného príspevku (stravného lístku) poskytnutého v súlade s § 152 ods. 2 a 3 Zákonníka práce, poskytuje všetkým zamestnancom finančný príspevok na stravovanie zo sociálneho fondu nad rozsah ustanovený v § 152 ods. 2 a 3 Zákonníka práce. Možno tento finančný príspevok považovať za príjem oslobodený od dane?

V súlade s § 5 ods. 7 písm. b) ZDP je od dane oslobodený aj finančný príspevok na stra

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály