Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Vybrané výdavky na bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci v zákone o dani z príjmov

Dátum: Rubrika: Daň z príjmov

Zamestnávateľ je podľa § 147 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonníka práce v z. n. p. (ďalej len „Zákonník práce“) povinný v rozsahu svojej pôsobnosti sústavne zaisťovať bezpečnosť a ochranu zdravia zamestnancov pri práci a na ten účel vykonávať potrebné opatrenia vrátane zabezpečovania prevencie, potrebných prostriedkov a vhodného systému na riadenie ochrany práce. Zamestnávateľ je povinný zlepšovať úroveň ochrany práce vo všetkých činnostiach a prispôsobovať úroveň ochrany práce meniacim sa skutočnostiam.

Povinnosti zamestnávateľa pri zabezpečení bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci sú ďalej osobitne upravené v zákone č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmenea doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „zákon o BOZP“). Tento zákon ustanovuje všeobecné zásady prevencie a základné podmienky na zabezpečenie a ochrany zdravia pri práci a na vylúčenie rizík a faktorov podmieňujúcich vznik pracovných úrazov, chorôb z povolania a iných poškodení zdravia.

Zákon o BOZP sa vzťahuje na zamestnávateľov a zamestnancov vo všetkých odvetviach výrobnej a nevýrobnej sféry. Povinnosti a opatrenia ustanovené týmto zákonom sa v nevyhnutnom rozsahu vzťahujú aj na:

  • ústav na výkon väzby, ústav na výkon trestu odňatia slobody, ústav na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých, nemocnicu pre obvinených a odsúdených, právnickú osobu pri zaradení obvineného a odsúdeného do práce a na obvineného a odsúdeného, ktorý je zaradený do práce,
  • fyzickú osobu, ktorá je podnikateľoma nie je zamestnávateľom, a na jeho príbuzných v priamom rade, súrodenca a manžela, ak sa podieľajú na plnení jej podnikateľských úloh,
  • organizátora dobrovoľníckych všeobecne prospešných aktivít a na fyzickú osobu vykonávajúcu prácu podľa pokynov organizátora dobrovoľníckych ak­tivít,
  • vojenský útvar ozbrojených síl Slovenskej republiky, vojaka dobrovoľnej vojenskej prípravy pri výkone dobrovoľnej vojenskej prípravya vojaka v zálohe zaradeného do aktívnych záloh počas pravidelného cvičenia alebo plnenia úloh ozbrojených síl Slovenskej republiky,
  • fyzickú osobu, ktorá sa nachádza s vedomím zamestnávate­ľa na jeho pracovisku alebo v jeho priestore.

Náklady spojené so zaisťovaním bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci je podľa § 6 ods. 11 zákona o BOZP povinný znášať zamestnávateľ. Tieto náklady nesmie presunúť na zamestnanca.

Výdavky na bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci patria v zákone č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov (ďalej len „ZDP“) do skupiny výdavkov vynaložených zamestnávateľom na pracovné a sociál­ne podmienky a starostlivosť o zdravie zamestnancov, ktoré sa zahŕňajú do daňových výdavkov v rozsahu a za podmienok ustanovených v § 19 ods. 2 písm. c) tohto zákona. V súlade s prvým bodom tohto ustanovenia náklady vynaložené na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci v rozsahu povinností ustanovených pre zamestnávateľa zákonom o BOZP sú aj daňovo uznanými nákladmi.

Osobné ochranné pracovné prostriedky

Na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci je zamestnávateľ povinný bezplatne poskytovať zamestnancom, u ktorých to vyžaduje ochrana ich života alebo zdravia pri práci, potrebné účinné osobné ochranné pracovné prostriedky. Táto povinnosť pre zamestnávateľa vyplýva z § 6 ods. 2 písm. b) zákona o BOZP. Povinnosťou zamestnávateľa je zároveň udržiavaťosobné ochranné pracovné prostriedky v používateľnom a funkčnom stave.

Minimálne požiadavky na poskytovanie a používanie osobných ochranných pracovných prostriedkov potrebných na och­ranu života a zdravia zamestnancov pri práci ustanovuje nariadenie vlády SR č. 395/2006 Z. z. o minimálnych požiadavkách na poskytovanie a používanie osobných ochranných pracovných pro­striedkov (ďalej len „nariadenie č. 395/2006 Z. z.“).

Osobným ochranným pracovným prostriedkom podľa nariadenia č. 395/2006 Z. z. je každý prostriedok, ktorý zamestnanec pri práci nosí, drží alebo inak používa vrátane jeho doplnkov a príslušenstva, ak je určený na ochranu bezpečnosti a zdravia zamestnanca. Zamestnávateľ poskytuje zamestnancovi osobný ochranný pracovný prostriedok na používanie, ak nebezpečenstvo nemožno vylúčiť ani obmedziť technickými prostriedkami, prostriedkami kolektívnej ochrany ani metódami a formami organizácie práce. Zoznam osobných ochranných pracovných prostriedkov a zoznam prác, pri ktorých sa poskytujú osobné ochranné pracovné prostriedky je uvedený v prílohe cit. nariadenia vlády.

Z § 5 nariadenia č. 395/2006 Z. z. vyplýva pre zamestnávateľa povinnosť vypracovať zoznam poskytovaných osobných ochranných pracovných prostriedkov na základe posúdenia rizika a hodnotenia nebezpečenstiev. Na základe závažnosti nebezpečenstva a dĺžky jeho pôsobenia, charakteru práce a pracoviska, vlastností a účinností príslušného osobného ochranného pracovného prostriedku je zamestnávateľ zároveň povinný určiť podmienky používania a najmä dobu jeho používania.

Podľa ust. § 6 ods. 5 nariadenia č. 395/2006 Z. z. zabezpečuje zamestnávateľ udržiavanie osobného ochranného pracovného prostriedku najmä čistením, opravou a výmenou.

Nariadenie č. 395/2006 Z. z. v § 1 ods. 2 vymedzuje aj prostriedky, ktoré nie sú osobným ochranným pracovným prostriedkom. Ide o:

  • bežný pracovný odev, uniformu a obuv,
  • prostriedok, ktorým záchranné zložky poskytujú pomoc (zákon č. 129/2002 Z. z. o integrovanom záchrannom systéme v z. n. p.,
  • prostriedok používaný pri cestnej doprave (zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov),
  • športový výstroj,
  • prostriedok na sebaobranu a na odstrašovanie.

Zamestnávateľ však ­poskytuje zamestnancovi ako osobný och­ranný pracovný prostriedok podľa § 2 ods. 5 nariadenia č. 395/2006 Z. z. aj pracovný odev alebo pracovnú obuv, ak zamestnanec pracuje v prostredí, v ktorom odev alebo obuv podliehajú mimoriadnemu opotrebeniu alebo mimoriadnemu znečisteniu tak, že sa stanú nepoužiteľné za kratší čas ako šesť mesiacov. Uvedená povinnosť nadväzuje na § 6 ods. 3 zákona o BOZP.

Výdavky zamestnávateľa vynaložené na osobné ochranné pracovné prostriedky alebo v súvislosti s nimi sú daňovo uznanými výdavkami v súlade s § 19 ods. 2 písm. c) bod 1 ZDP. U zamestnanca nepeňažné plnenie vo výške hodnoty poskytovaných osobných ochranných prostriedkov podľa osobitných predpisov nie je predmetom dane, a to podľa § 5 ods. 5 písm. b) ZDP.

V prípade, ak by boli takéto nepeňažné plnenia poskytnuté nad rámec zákona o BOZP a nariadenia č. 395/2006 Z. z., sú tieto plnenia na strane zamestnanca zdaniteľnými príjmami podľa § 5 ZDP, pričom v prípade, ak sú tieto vyššie nároky dohodnuté v kolektívnej zmluve, v internom predpise zamestnávateľa, v pracovnej alebo inej zmluve uzatvorenej medzi zamestnancom a zamestnávateľom, sú daňovým výdavkom zamestnávateľa aj v tejto vyššej sume v súlade s § 19 ods. 1 ZDP.

♦ Príklad č. 1:

Firma, ktorá podniká v stavebníctve, poskytuje svojim zamestnancom na základe interného zoznamu osobných ochranných pracovných prostriedkov ochrannú prilbu, ochrannú obuv, ochrann

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály