Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Postup pri výkone zrážok zo mzdy (2. časť)

Rubrika: Poistné, odvody a mzdy Zo seriálu: Postup pri výkone zrážok zo mzdy

Článok nadväzuje na prvú časť, ktorú sme uverejnili v časopise Dane a účtovníctvo v praxi 1/2015 na strane č. 27 až 34.

Postup pri výkone daňovej exekúcie zrážkami zo mzdy a z iných príjmov je upravený ustanoveniami § 98 až § 106 zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. Ak sa v ustanoveniach o daňovej exekúcii zrážkami zo mzdy uvádza platiteľ mzdy, vzťahujú sa príslušné ustanovenia na právnickú alebo fyzickú osobu – zamestnávateľa, voči ktorému má daňový dlžník – zamestnanec, nárok na mzdu alebo plat.

Pri daňovom exekučnom konaní postupuje platiteľ mzdy v súlade s daňovým poriadkom.

Upozornenie! Je tu rozdiel v oznamovacej povinnosti oproti tomu, ako to je v prípade, ak sú zamestnancovi vykonávané zrážky zo mzdy na základe exekučného poriadku alebo občianskeho súdneho poriadku.

Platiteľ mzdy plní rovnako všetky povinnosti, ale nie voči exekútorovi, ale voči správcovi dane (príslušnému daňovému úradu), pričom lehotu na plnenie povinností ustanovuje daňový poriadok 8 dní.

V prípade daňovej exekúcie je zamestnávateľ – platiteľ mzdy, povinný oznámiť správcovi dane v lehote do 8 dní po uplynutí príslušného kalendárneho mesiaca, že nemôže vykonávať zrážky zo mzdy daňového dlžníka. Túto oznamovaciu povinnosť má platiteľ mzdy voči správcovi dane aj v prípade skončenia pracovného pomeru daňového dlžníka. Platiteľ mzdy je povinný oznámiť správcovi dane v lehote do 8 dní od skončenia pracovného pomeru daňového dlžníka, že už nie je jeho platiteľom mzdy.

? Otázka č. 5:

Dňa 30. 1. 2015 bol zamestná­vateľovi doručený daňový exekučný príkaz na vymáhanie nedoplatku na dani voči jeho zamestnancovi – daňovému dlžníkovi. Ide o zamestnanca, ktorý má u zamestná­vateľa popri pracovnom pomere uzatvorenú aj dohodu o vykonaní práce. Od 10. 2. 2015 do 18. 2. 2015 bol tento zamestnanec dočasne práceneschopný, zamestnávateľ mu vyplatil náhradu mzdy za prvých 10 dní jeho dočasnej práceneschopnosti podľa zákona č. 462/2003 Z. z. o náhrade príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. Z akých príjmov vykoná zamestnávateľ zrážku na účely daňovej exekúcie?

Daňovej exekúcii podlieha mzda zamestnanca a všetky príjmy, ktoré získa namiesto mzdy, ako aj iné príjmy, ak nie sú daňovým poriadkom alebo osobitným predpisom z daňovej exekúcie vylúčené. Ak má zamestnanec, ktorý je daňovým dlžníkom, popri nároku na mzdu alebo plat aj nárok na iný príjem, postupuje sa tak, ako keby išlo o niekoľko miezd. Iným príjmom na tieto účely sa podľa § 106 ods. 1 daňového poriadku rozumie pracovná odmena člena družstva a príjem, ktorý zamestnancovi nahrádza odmenu za prácu, teda v tomto prípade aj odmena vyplácaná na základe dohody o vykonaní práce a náhrada príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca.

Poznámka: Iným príjmom na účely daňovej exekúcie, ktorý ale nevypláca zamestnávateľ, sú aj dávky sociálneho poistenia a dôchodky starobného dôchodkového sporenia.

* * *

? Otázka č. 6:

Ktoré príjmy daňového dlžníka nepodliehajú daňovej exekúcii?

Podľa § 99 ods. 4 daňového poriadku a § 106 ods. 4 daňového poriadku daňovej exekúcii nepodlieha:

  1. suma potrebná na úhradu za poskytnutú sociálnu službu alebo jej časť, ak daňový dlžník platí úhradu za poskytnutú sociálnu službu podľa § 74 ods. 7 písm. g) zákona č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách v z. n. p. (ďalej len „
Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály