Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Postavenie konateľov a spoločníkov (2. časť)

Dátum: Rubrika: Poistné, odvody a mzdy Zo seriálu: Postavenie konateľov a spoločníkov

Cieľom článku je priblíženie základných situácií, ktoré popisujú postavenie spoločníkov a konateľov spoločností s ručením obmedzeným v systéme zdravotného a sociálneho poistenia, a to v nadväznosti na posledné schválené legislatívne zmeny. V praxi veľakrát dochádza k zložitejším prípadom a situáciám, na posúdenie však ktorých sa vyžaduje podrobnejšia analýza, ktorá sa opiera aj o stanoviská dotknutých štátnych inštitúcií.

Podiely na zisku

Podiel na zisku vyplácaný zo zisku spoločnosti s r. o. je osobitným druhom príjmu. Považuje sa za tzv. pasívny príjem, pretože sa nedosahuje z aktívnej činnosti, ale z kapitálového majetku spoločnosti a je predmetom dane z príjmov právnickej osoby.

Podľa § 3 ods. 2 písm. c) ZDP podiel na zisku vyplácaný zo zisku obchodnej spoločnosti určeného na rozdelenie osobám, ktoré sa podieľajú na jej základnom imaní, alebo členom štatutárneho a dozorného orgánu tejto obchodnej spoločnosti, aj keď sú zamestnancami tejto obchodnej spoločnosti, nie je predmetom dane z príjmov fyzickej osoby.

Podľa § 5 ods. 7 písm. i) ZDP podiel na zisku vyplácaný zo zisku obchodnej spoločnosti zamestnancovi bez účasti na základnom imaní tejto spoločnosti je príjem od dane oslobodený.

Z citovaného ustanovenia vyplýva, že podiel na zisku vyplácaný uvedeným osobám sa nepovažuje za príjem zo závislej činnosti podľa § 5 ods. 1 písm. a) až h) a ods. 2 a 3 ZDP, a preto nie je splnená jedna z podmienok zo zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v z. n. p. (ZSP) na účely naplnenia definície zamestnanca. V súvislosti s vyplácaním podielov na zisku si treba uvedomiť dve skutočnosti:

Právo na vyplatenie len podielu na zisku

nezakladá osobe automaticky postavenie
zamestnanca na účely sociálneho poistenia

Podiel na zisku

môže v niektorých prípadoch vstupovať do vymeriavacieho základu
na povinné sociálne poistenie zamestnanca

Právo na vyplatenie podielov na zisku nezakladá fyzickej osobe postavenie zamestnanca na účely povinného sociálneho poistenia. Zákon o sociálnom poistení v ust. § 138 ods. 1 ZSP okrem iného uvádza, že vymeriavací základ zamestnanca je aj podiel na zisku vyplatený obchodnou spoločnosťou alebo družstvom zamestnancovi bez účasti na základnom imaní tejto spoločnosti alebo družstva. Fyzická osoba nadobúda postavenie zamestnanca na účely povinného sociálneho poistenia na základe práva na príjem zo závislej činnosti podľa § 5 ods. 1 písm. a) až h) a ods. 2 a 3 ZDP. Rozhodnutie, či podiel na zisku vyplatený konateľovi spoločnosti s r. o. vstúpi do vymeriavacieho základu zamestnanca alebo nevstúpi a či právo na jeho vyplatenie zakladá konateľovi postavenie zamestnanca, závisí od nasledovných okolností:

  1. Konateľ je zamestnancom na účely ZSP (je zároveň spoločníkom)

Ak konateľ spoločnosti s r. o. nadobudne postavenie zamestnanca na účely povinného sociálneho poistenia a tento konateľ zároveň má účasť na základnom imaní spoločnosti s r. o. (je spoločníkom tejto spoločnosti), vyplatený podiel na zisku nie je vymeriavací základ na platenie poistného na povinné sociálne poistenie, pretože táto fyzická osoba má súčasne účasť na základnom imaní spoločnosti (u týchto osôb sa z vyplatených podielov na zisku poistné na sociálne poistenie neplatí). Zároveň platí, že vyplatený podiel na zisku nie je podľa § 3 ods. 2 písm. c) ZDP predmetom dane.

  1. Konateľ je zamestnancom na účely ZSP (nie je zároveň spoločníkom)

Ak konateľ spoločnosti s r. o. nadobudne postavenie zamestnanca na účely povinného sociálneho poistenia a tento konateľ zároveň nemá účasť na základnom imaní spoločnosti s r. o. (nie je spoločníkom tejto spoločnosti), vyplatený podiel na zisku je vymeriavací základ na platenie poistného na povinné sociálne poistenie. Zároveň sa vyplatený podiel na zisku považuje za príjem zo závislej činnosti podľa § 5 ods. 7 písm. i) ZDP, ktorý je od dane oslobodený.

V praxi môže dôjsť aj k takým situáciám, že konateľ spoločnosti s r. o. vykonáva funkciu bez nároku na odmenu, ale napriek tomu sa v spoločnosti s r. o. považuje za zamestnanca na účely ZSP. Môže to byť z dôvodu, že je v pracovnom pomere k tejto spoločnosti (napr. riaditeľ obchodného úseku), a poberá za výkon pracovných činností príjem, ktorý sa považuje za príjem zo závislej činnosti. Ďalšia situácia, ku ktorej môže dôjsť je (pozri aj bod 3. ďalej), že konateľ, nemajúci účasť na základnom imaní spoločnosti s r. o. (nie je zároveň spoločníkom tejto spoločnosti), má v spoločenskej zmluve, resp. v inom právnom dokumente zakotvené, že za výkon funkcie mu bude za presne stanovených podmienok vyplácaný podiel na zisku spoločnosti. Tento príjem sa u štatutárneho orgánu (konateľa bez majetkovej účasti) považuje za príjem podľa § 5 ods. 7 písm. i) ZDP, ale nakoľko konateľ nenadobudol postavenie zamestnanca na účely povinného sociálneho poistenia, tento príjem nevstúpi do vymeriavacieho základu zamestnanca (konateľa) na sociálne poistenie. Ak by konateľ bez majetkovej účasti vykonával v spoločnosti pracovnú pozíciu riaditeľa, a zároveň by mal nárok na podiel na zisku, jeho vymeriavací základ by tvorila jednak mzda vyplývajúca z pracovného pomeru (obchodný riaditeľ), a taktiež vyplatený podiel na zisku spoločnosti (konateľ bez účasti na základnom imaní).

  1. Konateľ nie je zamestnancom na účely ZSP (nie je zároveň spoločníkom)

Konateľ spoločnosti s r. o. sa nepovažuje za zamestnanca na účely povinného sociálneho poistenia, ak nemá uzavretý právny vzťah s nárokom na príjem zo závislej činnosti podľa § 5 ods. 1 písm. a) až h) a ods. 2 a 3 ZDP). V prípade, že bude mať nárok len na podiel na zisku podľa § 5 ods. 7 písm. i) ZDP, nenadobudne z tohto dôvodu postavenie zamestnanca na účely povinného sociálneho poistenie, nakoľko nie je naplnená definícia zamestnanca v zmysle § 4 ods. 1 ZSP. Z uvedeného vyplýva, že vyplatený podiel na zisku nebude vstupovať do vymeriavacieho základu na účely výpočtu a odvodu poistného na povinné sociálne poistenie.

Zdravotné poistenie

Pojem zamestnanec na účely zdravotného poistenia

Na účely zdravotného poistenia sa za zamestnanca považuje osoba, ktorá spĺňa dve podmienky:

  • ak vykonáva zárobkovú činnosť uvedenú v § 10b ods. 1 písm. a) a ods. 2 a 3 zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení v z. n. p. (ZZP), z ktorej jej vyplýva nárok na príjem zo závislej činnosti okrem príjmu plynúceho z dohody o brigádnickej práci študentov a príjmu plynúceho z dohody o vykonaní práce a dohody o pracovnej činnosti:
    1. poberateľov výsluhového dôchodku z výsluhového zabezpečenia policajtov a vojakov, ak dovŕšili dôchodkový vek,
    2. poberateľov invalidného výsluhového dôchodku z výsluhového zabezpečenia policajtov a vojakov,
    3. poberateľov starobného dôchodku alebo poberateľov invalidného dôchodku,
  • poberá zdaniteľný príjem zo závislej činnosti podľa § 5 ods. 1 písm. a) až h), j) a k) ods. 2 a 3 ZDP.

Užitočná rada: Pre posúdenie skutočnosti, či sa fyzická osoba považuje za zamestnanca na účely zdravotného poistenia alebo nepovažuje, nie je podstatné, aký právny vzťah je uzatvorený. Podstatné je, že z právneho vzťahu, ktorý zakladá zamestnancovi právo na príjem zo závislej činnosti, zamestnanec príjem aj skutočne poberá.

Nakoľko odmena za výkon funkcie spoločníka alebo konateľa sa považuje za príjem zo závislej činnosti [podľa § 5 ods. 1 písm. b) ZDP], tak tieto fyzické osoby sa na účely zdravotného poistenia považujú za zamestnancov.

Fyzická osoba sa na účely ZZP v dňoch, v ktorých nepober

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály