Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Postavenie členov volebnej komisie v sociálnom a zdravotnom poistení

Dátum: Rubrika: Poistné, odvody a mzdy

Počas roka 2014 sa konajú voľby prezidenta Slovenskej republiky, voľby do Európskeho parlamentu a voľby do orgánov samosprávy obcí. Na tento účel budú zriaďované volebné komisie, v ktorých budú členovia a zapisovatelia vykonávať čestnú funkciu vyplývajúci z osobitných predpisov, ktorými sú zákon č. 46/1999 Z. z. o spôsobe voľby prezidenta Slovenskej republiky, o ľudovom hlasovaní o jeho odvolaní a o doplnení niektorých ďalších zákonov v z. n. p. (ďalej len „zákon č. 46/1999 Z. z.“), zákon č. 331/2003 Z. z. o voľbách do Európskeho parlamentu v z. n. p. a zákon č. 303/2001 Z. z. o voľbách do orgánov samosprávnych krajov a o doplnení Občianskeho súdneho poriadku v z. n. p.

Predseda Národnej rady SR rozhodnutím č. 430/2013 Z. z. vyhlásil voľbu prezidenta Slovenskej republiky a určil deň jej konania na sobotu 15. marca 2014. Ak ani jeden z kandidátov na prezidenta Slovenskej republiky nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov oprávnených voličov, druhé kolo voľby prezidenta Slovenskej republiky je určené na sobotu 29. marca 2014. Voľby do Európskeho parlamentu predseda Národnej rady Slovenskej republiky rozhodnutím č. 341/2013 Z. z. vyhlásil a určil deň ich konania na sobotu 24. mája 2014.

Finančné prostriedky súvisiace s prípravou a konaním voľby prezidenta je možné čerpať len na druhy výdavkov, ktoré určuje usmernenie Ministerstva vnútra Slovenskej republiky na financovanie výdavkov spojených s prípravou a konaním voľby prezidenta Slovenskej republiky č. SVS-OVR-2014/005904 z 31. januára 2014. Nároky členov volebných komisií upravuje vyhláška Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 122/1994 Z. z. o výške odmeny, o spôsobe úhrady a výplaty odmeny a náhrad členom volebných komisií v z. n. p. (ďalej len „vyhláška MV SR“).

Podľa § 52 zákona č. 46/1999 Z. z. je funkcia člena komisie na voľbu a člena komisie na hlasovanie čestnou funkciou. Výkon funkcie člen

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály