Portál časopisov
Dane a účtovníctvo v praxi a DPH v praxi

Online časopis

Komentár k novele Zákonníka práce (5. časť)

Dátum: Rubrika: Právo pre ekonómov Zo seriálu: Komentár k novele Zákonníka práce

Seriál, v ktorom sa autori venovali zmenám v zákone č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. v  čísle 1/2012 ukončíme piatou časťou.

128. Ust. § 176 vrátane nadpisu znie:

„Lekárska preventívna prehliadka vo vzťahu k práci

(1) Zamestnávateľ je povinný zabezpečiť posúdenie zdravotnej spôsobilosti na prácu na základe výsledkov lekárskej preventívnej prehliadky vo vzťahu k práci mladistvého zamestnanca

a) pred preradením mladistvého zamestnanca na inú prácu,

b) pravidelne, podľa potreby najmenej raz za rok, ak osobitný predpis neustanovuje inak.

(2) Mladistvý zamestnanec je povinný podrobiť sa určeným lekárskym preventívnym prehliadkam vo vzťahu k práci.

(3) Pri ukladaní pracovných úloh mladistvému zamestnancovi sa zamestnávateľ riadi aj lekárskymi posudkami.“

Legislatívno-technická úprava vo vzťahu k § 30 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Ide o vzájomné zosúladenie právneho poriadku v SR a tiež zdôraznenie uvedených povinností zamestnávateľa pri vstupe zamestnanca na nové pracovisko, novú prácu.

V zmysle § 30 ods. 1 písm. b) citovaného zákona zamestnávateľ je povinný zabezpečiť pre svojich zamestnancov posudzovanie zdravotnej spôsobilosti na prácu.

Posudzovanie zdravotnej spôsobilosti na prácu sa vykonáva na základe výsledkov lekárskych preventívnych prehliadok vo vzťahu k práci a výsledkov hodnotenia rizika z expozície faktorom práce a pracovného prostredia (§ 30 ods. 3 citovaného zákona).

129. Ust. § 185 sa dopĺňa odsekom 3, ktorý znie: „(3) Zamestnávateľ môže po dohode so zástupcami zamestnancov vymedziť okruh zamestnancov, s ktorými môže dohodnúť povinnosť, aby si dali poistiť predmet, ktorý im zamestnávateľ zveril podľa odseku 1, pre prípad straty a zničenia.“

V § 185 ods. 3 ZP sa ustanovila možnosť, aby zamestnávateľ mohol po dohode so zástupcami zamestnancov vymedziť okruh zamestnancov, s ktorými možno dohodnúť, aby si dali poistiť predmet, ktorý im zamestnávateľ zveril podľa § 185 ZP pre prípad straty a zničenia. Ide o flexibilnejšiu úpravu, pri ktorej zamestnávateľ môže zvážiť riziko vzniku takýchto škôd a utvoriť tak lepšie a vhodnejšie pracovné podmienky pre zamestnancov, ktorí za takýchto okolností prácu vykonávajú.

130. V ust. § 191 ods. 4 sa slová „33,19 eura“ nahrádzajú slovami „50 eur“.

V § 191 ods. 4 ZP sa navrhlo zvýšiť sumu, do ktorej zamestnávateľ nebude povinný ním požadovanú náhradu škody, ako aj obsah dohody o spôsobe jej úhrady, vopred prerokovať so zástupcami zamestnancov s cieľom zníženia miery administratívnej záťaže zamestnávateľa.

Pokiaľ ide o výšku náhrady škody je potrebné prihliadať aj na vývoj z hľadiska hodnoty konkrétnej sumy peňazí. Suma 33,19 eura (1 000 Sk) je v Zákonníku práce už od roku 2002 a za obdobie 2002-2011 sa podstatne zmenila reálna hodnota sumy 1000 Sk. Z tohto dôvodu bola túto suma zvýšená na 50 euro. Zároveň ide aj o zaokrúhlenie tejto sumy.

131. V ust. § 193 ods. 2 sa slovo „Nárok“ nahrádza slovom „Právo“.

Nová legislatívna úprava sa vykonáva vo vzťahu k ustanoveniu § 36 ods. 1 (navrhovaný § 36) ZP.

ZP viaže existenciu práva na náhradu škody na odložených veciach na predpoklad, že zamestnanec o škode upovedomí zamestnávateľa bez zbytočného odkladu, najneskôr v lehote 15 dní odo dňa, kedy sa zamestnávateľ o škode dozvedel.

Ide o prekluzívnu lehotu, ktorej uplynutím právo na náhradu škody na odložených veciach zamestnancovi zaniká, a to v spojení s § 36 ods. 1 ZP.

132. V ust. § 220 ods. 1 sa slová „pracovného pomeru“ nahrádzajú slovami „pracovnoprávneho vzťahu“.

V § 220 ods. 1 ZP sa novo vkladá do pojmu plnenie pracovných úloh a priama súvislosť s ním doplniť výkon pracovných povinností, ktoré vyplývajú aj z dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, pretože zamestnanec, ktorý so zamestnávateľom uzatvoril dohodu o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru (t. j. dohodu o vykonaní práce, dohodu o pracovnej činnosti alebo dohodu o brigádnickej práci študentov) zodpovedá za škodu spôsobenú zavineným porušením povinností pri výkone práce alebo v priamej súvislosti s výkonom tejto práce rovnako ako zamestnanec v pracovnom pomere a taktiež zamestnávateľ zodpovedá zamestnancovi za škodu, ktorú utrpel pri výkone práce podľa uzatvorenej dohody alebo v priamej súvislosti s ním, rovnako ako zamestnancom v pracovnom pomere.

133. V ust. § 223 ods. 1 sa na konci pripájajú tieto slová: „a šiestej časti“.

Podľa doterajšieho právneho stavu na pracovnoprávny vzťah založený dohodami o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru sa vzťahujú ustanovenia prvej časti ZP. Novelou ZP sa výslovne ustanovuje, že na pracovnoprávne vzťahy založené dohodami o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru sa budú vzťahovať okrem prvej časti aj šiesta časť ZP o ochrane práce.

Aj v súčasnosti sa na zamestnávateľa vzťahuje povinnosť dodržiavať ustanovenia o ochrane práce, ak ide o výkon prác na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru. Zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov sa vzťahuje na zamestnávateľov, ktorí zamestnávajú fyzickú osobu v pracovnoprávnom vzťahu, to znamená, že aj na fyzickú osobu, ktorá pracuje na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru.

134. V ust. § 224 sa odsek 1 dopĺňa písmenom e), ktoré znie: „e) písomne oznamovať zamestnávateľovi bez zbytočného odkladu všetky zmeny, ktoré sa týkajú jeho pracovnoprávneho vzťahu a súvisia s jeho osobou, najmä zmenu jeho mena, priezviska, trvalého pobytu alebo prechodného pobytu, adresy pre doručovanie písomností, a ak sa so súhlasom zamestnanca poukazuje výplata na účet v banke alebo pobočke zahraničnej banky, aj zmenu bankového spojenia.“

V § 224 ods. 1 ZP nová úprava vkladá nové písmeno e), ktorým sa navrhuje zaviesť analogická informačná povinnosť pre zamestnanca, ktorý vykonáva jednu z dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, ako je ustanovená povinnosť zamestnanca v pracovnom pomere podľa novo upraveného ustanovenia § 81 písm. g) ZP, t. j. písomne oznamovať zamestnávateľovi bez zbytočného odkladu všetky zmeny, ktoré sa týkajú dohôd o vykonaní prác mimo pracovného pomeru a súvisia s osobou zamestnanca tak, ako sú vymenované v novom ustanovení, napr. pri doručovaní písomnosti, poukazovaní výplaty na účet v banke a pod.

Lehota, dokedy musí zamestnanec realizovať túto informačnú povinnosť nie je taxatívne určená, zákon ustanovuje, že zamestnanec tieto informácie musí zamestnávateľovi oznámiť bez zbytočného odkladu.

135. V ust. § 224 ods. 3 sa slová „niektorých prác pre ženy“ nahrádzajú slovami „prác a pracovísk pre tehotné ženy, matky do konca deviateho mesiaca po pôrode, dojčiace ženy“.

§ 224 ods. 3 sa upravuje v súvislosti s nariadením vlády č. 272/2004 Z. z., ktorým sa ustanovuje zoznam prác a pracovísk, ktoré sú zakázané tehotným ženám, matkám do konca deviateho mesiaca po pôrode a dojčiacim ženám. Zoznam prác a pracovísk spojených so špecifickým rizikom pre tehotné ženy, matky do konca deviateho mesiaca po pôrode a pre dojčiace ženy, ktorým sa ustanovujú niektoré povinnosti zamestnávateľom pri zamestnávaní týchto žien. Ide o terminologické zosúladenie týchto pojmov.

136. V ust. § 226 ods. 1 sa vypúšťa slovo „predpokladaný“ a slovo „predpokladaného“.

137. V ust. § 226 ods. 2 sa vypúšťa slovo „predpokladaný“.

Podľa doterajšieho právneho stavu dohodu o vykonaní práce zamestnávateľ uzatváral s fyzickou osobou, ak predpokladaný rozsah práce (pracovnej úlohy), na ktorý sa táto dohoda uzatvárala, nepresahoval 350 hodín v kalendárnom roku. Podľa nového právneho stavu sa výslovne ustanovuje, že na základe jednej dohody o vykonaní práce možno v kalendárnom rok

Pre zobrazenie článku nemáte dostatočné oprávnenia.

Odomknite si prístup k odbornému obsahu na portáli.
Prístup k obsahu portálu majú len registrovaní používatelia portálu. Pokiaľ ste už zaregistrovaný, stačí sa prihlásiť.

Ak ešte nemáte prístup k obsahu portálu, využite 10-dňovú demo licenciu zdarma (stačí sa zaregistrovať).



Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.

Seriály